Sleepdak dakkapel

Sleepdakkapel

Een sleepdakkapel, ook wel bekend als een dakkapel met een schuin dak of een dakkapel met een pannendak, is een esthetisch aantrekkelijke optie. Wiko gebruikt de term "sleepdak" voor dit type dakkapel.

Het sleepdak zorgt voor een harmonieuze integratie met het bestaande dak van jouw woning. Het ondersteunt de architectuur en uitstraling van de woning, wat resulteert in een meer samenhangend geheel.

Waarom de keuze voor een sleepdakkapel?

Eenheid met de woning: Het sleepdak zorgt voor een harmonieuze overgang tussen de dakkapel en de rest van de woning. Door de schuine vorm vloeit de dakkapel mooi over in het bestaande dak, waardoor er een gevoel van eenheid en rust ontstaat.

Langere levensduur: Een sleepdakkapel heeft een langere levensduur dan een plat dak. Het schuine oppervlak minimaliseert de blootstelling aan weersinvloeden, zoals zonlicht, regen en sneeuw, waardoor de dakkapel minder snel slijt en minder gevoelig is voor lekkages of andere gebreken.

Optimale afvoer van water en vuil: Dankzij de schuine helling van een sleepdak wordt regenwater effectiever afgevoerd. Ook bladeren, takken en ander vuil worden gemakkelijk weggespoeld.

Ruimtelijke gevoel: Het hogere dak en de schuine afloop dragen niet alleen bij aan een fijn gevoel van ruimtelijkheid, maar vergroten ook daadwerkelijk de beschikbare kubieke meters ruimte in de kamer.

No items found.

Bij het sleepdak kan Wiko aanbieden:

Aangepaste boei detaillering: Door gebruik te maken van een aangepaste boei detaillering kunnen we de dakkapel afstemmen op de bestaande architectuur.

Kozijnen met HR++ of Triple (zonwerend) glas: Naast de standaard levering van HR++ glas bieden wij ook de mogelijkheid om te kiezen voor zonwerend HR++ glas of Triple glas (HR+++). Deze glasopties komen allemaal in aanmerking voor subsidies, omdat ze bijdragen aan energiebesparing en duurzaamheid.

Kosten van een sleepdakkapel

Dakkapellen met een sleepdak zijn prijziger dan dakkapellen met een vlak dak. Dit komt doordat er extra materialen nodig zijn en de bouw ervan complexer is, wat meer tijd in beslag neemt. Echter, dit resulteert in een dakkapel met een langere levensduur. De dakhelling heeft ook invloed op de prijs van de sleepdakkapel. Bij een sterk hellend dak wordt de dakkapel kleiner, wat resulteert in een relatief lagere kostprijs.

Voor een nauwkeurige schatting van de kosten voor een sleepdakkapel op jouw specifieke woning raden wij aan om gebruik te maken van onze configurator.

Wij helpen je graag met de vergunning aanvraag!

Het plaatsen van een sleepdakkapel vereist een vergunning, ook als deze aan de achterkant van jouw woning wordt geplaatst. Gelukkig kunnen wij jou helpen bij het aanvragen van de benodigde vergunning.

Onze modellen

1 / 5

Moderne dakkapel

Kadermodel

Een moderne dakkapel uitgevonden door Wiko. Het kader geeft een unieke uitstraling.

bekijk dit model
Nokverhoging

Nokverhoging

Voor een complete transformatie van jouw ruimte. De nok wordt hierbij verhoogd wat enorme extra ruimte creëert.

bekijk dit model
Klassieke dakkapel

Klassieke dakkapel

Karakteristieke dakkapel die de details van jouw woning extra benadrukt.

bekijk dit model
Standaard Wiko dakkapel

Standaard dakkapel

Meestvoorkomende vormgeving van een dakkapel. Echter vol estitische details en geheel onderhoudsvrij.

bekijk dit model

Waarom kiezen onze klanten voor WIKO dakkapellen?

15.000+

dakkapellen geplaatst

20

jaar in bedrijf

10

jaar garantie

1

montage in één dag

Vragen?

Heb je onze veelgestelde vragen al gelezen? Neem anders contact met ons op via de mail of telefoon.

Sales Team Wiko

Bereken de kosten van jouw ideale dakkapel direct.

snel een eenvoudig in gebruik

veel variatie mogelijk in jouw dakkapel

direct een reële indicatieprijs.