Dag van plaatsen

Wordt er ook geplaatst bij regen of harde wind?

Onze monteurs volgen de weersvoorspellingen zorgvuldig. Op de dag van plaatsing beoordelen zij of de omstandigheden geschikt zijn. Op een regenachtige dag is het vaak voldoende als het 's ochtends een paar uur droog is. Mocht het werk niet kunnen doorgaan of worden onderbroken vanwege slechte weersomstandigheden dan zullen we in overleg een nieuwe datum plannen.

Hoeveel ruimte moet ik vrijhouden voor de hijskraan?

Om met een standaard hijskraan veilig en efficiënt te werken is een ruimte van ongeveer 3 parkeerplaatsen. Daarnaast zijn er nog 2 parkeerplekken nodig voor onze bus met aanhanger.

Subsidie, isolatie en energiebesparing

Kan een dakkapel de waarde van mijn huis verhogen?

Met een dakkapel of nokverhoging vergroot je het bruikbare woonoppervlak van jouw woning. Dit resulteert in een aanzienlijke waardestijging van jouw huis.

Het is raadzaam om advies in te winnen bij een makelaar of taxateur voor een nauwkeurige inschatting van de waardestijging.

Kan ik subsidie krijgen voor een dakkapel?

In Nederland bestaat er op dit moment geen landelijke subsidie specifiek voor dakkapellen. Er zijn echter wel andere subsidies waar je mogelijk gebruik van kunt maken. Deze subsidies hebben als doel om bepaalde investeringen in energiebesparing, duurzaamheid of woningverbetering te stimuleren.

Benieuwd naar jouw opties? Ontdek bij de Energiesubsidiewijzer welke opties er zijn voor subsidie of bekijk onze pagina over financiering.

Wat is de isolatie waarde van de dakkapel?

Onze dakkapellen hebben standaard een Rc-waarde van 4.9 voor het dak en 3.8 voor de zijwangen. Dit is meestal voldoende voor woningen gebouwd vóór 2015. Je kunt bij het WOZ waarde loket het bouwjaar van jouw woning bekijken.

Voor woningen die vallen onder het bouwbesluit van 2015, gelden strengere eisen met een Rc-waarde van 6.0 voor het dak en 4.5 voor de zijwanden. Wij kunnen de dakkapel dan uitvoeren in een hogere Rc-waarde, zodat hij voldoet aan deze normen.

Garantie en service

Hoe lang heb ik garantie op mijn dakkapel?

De garantie op de dakkapel (de constructie, dak, kozijn en buitenbekleding) heeft een duur van 10 jaar vanaf de dag van plaatsing. Voor onderdelen zoals horren en rolluiken volgen wij de garantie van onze leveranciers

Voor meer informatie over garantie en service kun je onze algemene voorwaarden bekijken.

Hoe kan ik een servicepunt melden?

Om een servicepunt te melden, kun je het serviceformulier op onze website invullen.

We helpen je graag verder en zullen zorgen voor een snelle opvolging van je melding.

Is de garantie van mijn dakkapel overdraagbaar?

Ja, de garantie is gekoppeld aan het dakkapel en niet aan een specifieke eigenaar. Wanneer je de woning verkoopt, gaat de lopende garantie automatisch over naar de nieuwe bewoner. Wij stellen het op prijs om de contactgegevens van de nieuwe bewoner te ontvangen.

Levering en werkgebied

Wat is de levertijd van een dakkapel?

Een dakkapel kan meestal tussen 3 en 6 maanden worden geleverd.

Als er een vergunning nodig is, dan kan de levertijd oplopen tot 6 of 7 maanden.

Hoe wordt de dakkapel opgeleverd?

De dakkapel wordt aan het einde van de dag wind- en waterdicht aan de buitenkant opgeleverd. De binnenkant is netjes afgewerkt met witte MDF-platen. Het verdere afwerken en de aansluiting op het bestaande dak aan de binnenkant kun je later zelf regelen of laten doen.

Onze adviseur kan je in contact brengen met bij ons bekende timmermannen voor het afwerken van de dakkapel.

Betaling

Kan mijn hypotheek of bouwdepot de factuur betalen?

Ja, dat is mogelijk! Zorg er gewoon voor dat het juiste factuurnummer wordt vermeld bij de betaling.

Moet ik een aanbetaling doen voor een dakkapel?

Nee, bij Wiko betaal je 100% op de dag van levering. Zo zie je wat je krijgt voor je geld en hoef je je geen zorgen te maken over vooruitbetaling zonder resultaat.

Een stabiel bedrijf kan de kosten van een dakkapel voorfinancieren voordat deze geplaatst wordt.

Mag ik mijn factuur in delen betalen?

Ja, dat is mogelijk. Hoewel onze offerte betaling van 100% op de dag van levering vermeldt, is het toegestaan om de factuur in meerdere termijnen te voldoen. Dit kan handig zijn als uw bank een dagelijkse limiet hanteert of als een deel van de factuur wordt betaald door een andere partij, bijvoorbeeld een hypotheekverstrekker.

Vergeet niet het juiste factuurnummer bij de betaling te vermelden of te laten vermelden!

Extra opties

Leveren jullie raamdecoratie?

Nee, wij leveren geen raamdecoratie. Uiteraard zijn onze adviseurs wel op de hoogte van de mogelijkheden en kunnen zij jou van advies voorzien.

Kan ik een hor makkelijk erin zetten of eruit halen?

De hor is bevestigd met behulp van speciale klemmetjes, door de hor aan de onderzijde iets op te tillen kun je deze eenvoudig weghalen en plaatsen.

Hoe moet ik mijn rolluiken/ screens onderhouden?

Door goed gebruik en periodiek onderhoud kunt u de levensduur verlengen.

Oppervlakkig vuil kun je regelmatig verwijderen met een schone vochtige doek. Voor een grondige schoonmaak is water met een beetje schoonmaakmiddel voldoende. Spoel goed na met schoon water totdat het schoonmaakmiddel is weggespoeld.

Gebruik geen schuursponsjes,  schuurmiddel of bijtende/agressieve schoonmaakmiddelen.

Hoeveel gewicht kan een dakkapel dragen?

De constructie van de dakkapel is doorgaans alleen berekend op het gewicht van zijn eigen constructie, materialen met een veiligheidsmarge die rekening houdt met wind en weersomstandigheden.

Als je overweegt om extra ballast toe te laten voegen door een andere partij, dan moet deze partij een berekening uitvoeren voor de extra hoeveelheid gewicht die zij op de dakkapel willen plaatsen.

Plaatsen jullie ook dakramen?

Soms. In de meeste gevallen bevelen wij een bij ons bekende timmerman aan die de klus snel en goed kan uitvoeren.

Modellen

Welke soorten dakkapellen bieden jullie aan?

Wiko levert verschillende soorten dakkapellen, waaronder kunststof dakkapellen, houten dakkapellen en aluminium dakkapellen. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om een houten dakkapel te combineren met kunststof materialen.

Wil je een overzicht van onze modellen voor een goed beeld van ons aanbod? Bekijk dan hier onze modellen.

Wat is het voordeel van een dakkapel van 150 cm of 175 cm?

De keuze voor een van de twee is vaak afhankelijk van de vensterbankhoogte en plafondhoogte. Een dakkapel van 175 cm hoog biedt in de meeste gevallen meer vloeroppervlakte in vergelijking met een dakkapel van 150 cm hoog.

Vergunningsvrije dakkapellen moeten nog steeds aan specifieke eisen voldoen. Bekijk onze vergunning pagina voor meer informatie.

Algemeen

Heb ik een vergunning nodig voor mijn dakkapel?

Gemeenten hanteren welstandseisen en richtlijnen (maximale breedte en hoogte) voor het realiseren van een dakkapel aan de voor-, zij- en achterzijde van een woning. Op onze vergunning pagina zie je de meeste gebruikte richtlijnen.

Om te zien of dit voor jouw woning van toepassing is, kun je bij het Omgevingsloket een vergunningcheck uitvoeren. Klik op ‘vergunningcheck’ en beantwoord de vragen.

Is het plaatsen van een dakkapel veel werk?

Ons montageteam kan in de meeste gevallen een dakkapel binnen één dag plaatsen. Als je twee dakkapellen op de woning gaat plaatsen, sturen we twee montageteams om ervoor te zorgen dat beide dakkapellen op dezelfde dag wind- en waterdicht worden opgeleverd.

Hebben jullie een showroom?

Natuurlijk! We hebben showrooms in beide vestigingen waar je van harte welkom bent. We nodigen je graag uit om onze organisatie en producten te verkennen en een kijkje te nemen in onze werkplaats.

Plaatsen jullie overal in Nederland?

Wiko Dakkapellen heeft twee vestigingen, één in Wormerveer (westen) en één in Enschede (oosten). Vanuit deze locaties bedienen we klanten in het westen, midden en oosten van Nederland met onze dakkapellen.

Welke voordelen biedt een dakkapel?

Een dakkapel biedt grote voordelen, met name op het gebied van ruimte en licht. Het transformeert een donkere zolder of slaapkamer in een aangename leefruimte, waardoor je meer comfort en bruikbare oppervlakte krijgt. Bovendien verhoogt een dakkapel direct de waarde van jouw woning.

Vergunningen

Moet ik een constructieberekening laten maken?

Steeds vaker eisen gemeenten een constructieberekening als voorwaarde voor de vergunning. Dit houdt in dat een constructeur nodig is, en de kosten voor deze berekening variëren afhankelijk van de specifieke woning en het nieuwe bouwwerk.

Let op: de kosten van een constructieberekening vallen buiten onze offerte, tenzij anders vermeldt in offerte.

Ik woon in een bijzondere woning met een beschermde status, krijg ik een vergunning?

Heb je bijzondere wensen of woon je in een woning met een beschermde status, dan adviseren wij je om eerst bij jouw gemeente navraag te doen over de mogelijkheden en je persoonlijke wensen. 

Op de website ruimtelijkplannen.nl kun je alle bestemmingsplannen vinden. In het bestemmingsplan staat wat de status van het gebied/ de woning is en wat wel of niet mag.

Hoe lang duurt het voordat mijn aanvraag compleet bij de gemeente ligt?

Doorgaans lukt dit binnen een paar weken na het inmeten van de dakkapel.

Als je de originele bouwtekeningen hebt aangeleverd, heeft het bouwkundig adviesbureau tijd nodig om een nieuwe tekening te maken. Daarna, als de vergunning tekening door jou en ons is gecontroleerd en goedgekeurd, wordt deze ingediend bij de gemeente.

Waar kan ik de originele bouwtekeningen van mijn woning vinden?

De meeste gemeenten hebben een (digitaal) archief waar je de tekening kunt opvragen. Wij raden je aan om op internet te zoeken naar “stadsarchief + bouwtekeningen + plaatsnaam”, dan kom je in veel gevallen op de juiste website terecht waar je de instructies voor jouw gemeente kunt terugvinden.

Hoe lang ligt mijn vergunningaanvraag bij de gemeente?

Dit verschilt heel erg per gemeente. 

Soms hebben we binnen 1 week een vergunning binnen, maar meestal maakt de gemeente gebruik van de volledige 8 weken die zij hier wettelijk voor hebben gekregen.

Waarom kiezen onze klanten voor WIKO dakkapellen?

15.000+

dakkapellen geplaatst

20

jaar in bedrijf

10

jaar garantie

1

montage in één dag

Vragen?

Heb je onze veelgestelde vragen al gelezen? Neem anders contact met ons op via de mail of telefoon.

Sales Team Wiko

Bereken de kosten van jouw ideale dakkapel direct.

snel een eenvoudig in gebruik

veel variatie mogelijk in jouw dakkapel

direct een reële indicatieprijs.