De Kosten Van Een Dakkapel In 2024

Investeer slim in je woning: begrijp de kosten en ontdek de waarde van een kwalitatieve dakkapel.

Wil je direct de kosten van jouw ideale dakkapel berekenen? Gebruik dan onze dakkapel configurator!

1. Welke zaken bepalen de prijs van een dakkapel?

Bij het overwegen van een dakkapel komt onvermijdelijk de vraag naar boven: "Wat gaat dit kosten?" Het antwoord is niet altijd eenvoudig, omdat er verschillende factoren meespelen. Denk aan het type materiaal, soort gevelbekleding, het model, de afwerking die je gebruikt en natuurlijk de afmetingen van de dakkapel die je gebruikt. Deze gids is ontworpen om je een duidelijk beeld te geven van de kosten en wat je voor je investering terugkrijgt.

Wil je direct de kosten van jouw ideale dakkapel berekenen? Gebruik dan onze dakkapel configurator!

2. Kosten per Meter Dakkapel


Gemiddeld kost een dakkapel tussen de € 1500 - € 3500 per meter. Bij het berekenen van de kosten voor een dakkapel is het nuttig om een prijs per meter als uitgangspunt te nemen. Deze benadering biedt een helder overzicht van hoe de afmetingen de totale kosten beïnvloeden. De prijs per meter varieert echter op basis van eerder genoemde factoren zoals materiaalkeuze, type dakkapel, en de complexiteit van de installatie.

2.a Kosten Dakkapel van 5 Meter


Om een concreet voorbeeld te geven, nemen we het voorbeeld van een dakkapel van 5 meter. Deze afmeting biedt een ruime toevoeging aan de bovenverdieping, ideaal voor bijvoorbeeld een grote slaapkamer of een ruime werkkamer.

Materiaalkeuze: Stel, u kiest voor een kunststof dakkapel, bekend om zijn duurzaamheid en onderhoudsgemak.

Type Dakkapel: Voor een standaard dakkapel, oftewel de meest voorkomende. Hierbij liggen de kosten lager dan voor bijvoorbeeld een nokverhoging.

Extra Opties: Als u kiest voor extra opties zoals geïntegreerde rolluiken of speciale raamtypes, zullen deze de prijs verder beïnvloeden. In dit voorbeeld zitten geen extra opties.

€ 14.000,- zijn de kosten voor een standaard dakkapel zoals hierboven beschreven.

Meer voorbeelden over de prijzen van dakkapellen met verschillende lengtes vind je hier.

3. Meer over de factoren die de kosten van een dakkapel bepalen.

a. Type en Model


Er zijn verschillende modellen dakkapellen, van standaard tot moderne en nokverhogingen. Elk model heeft zijn eigen karakteristieken en prijskaartje. Bij Wiko hebben we een breed scala aan type dakkapellen die we plaatsen, zodat er altijd wel een model is dat past bij jouw esthetische voorkeuren en budget.

b. Materiaalkeuze


De keuze van het materiaal is een bepalende factor voor de prijs van je dakkapel. Ga je voor duurzaam kunststof, authentiek hout of modern zink? Elk materiaal heeft zijn eigen prijs, levensduur en onderhoudsvereisten. Het is belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat past bij de uitstraling van je woning en je onderhoudsbehoeften. Zink is dan weer een duurder materiaal dan bijvoorbeeld kunststof.

c. Afmetingen

De grootte van je dakkapel speelt een grote rol in de kosten. Een breder of hoger model vereist meer materialen en arbeid. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen de gewenste grootte en het beschikbare budget.

d. Extra Opties

Wil je rolluiken, horren of speciale ventilatiesystemen? Deze extra's kunnen de prijs verhogen, maar ze voegen ook waarde en comfort toe aan je woning.

e. Installatie

De installatiekosten zijn afhankelijk van de complexiteit van het project. Een dakkapel op een moeilijk bereikbare plek of een model met veel extra's kan meer tijd kosten om te installeren, wat invloed heeft op de prijs.

4. Kostenbesparingen en Efficiëntie

Bij Wiko streven we ernaar om je de beste waarde voor je geld te bieden. Door efficiënt te werken en gebruik te maken van kwalitatieve materialen, zorgen we ervoor dat je investering jarenlang meegaat. Bovendien bieden we advies over hoe je kosten kunt besparen zonder in te leveren op kwaliteit.

Wat kost een dakkapel?
Dakkapel kosten
prijzen dakkapellen 2024
kosten dakkapel 8 meter
Kosten speciale dakkapel
No items found.

5. Voorbeelden Dakkapellen Prijzen

Om je een beter beeld te geven van wat je kunt verwachten, hebben we enkele voorbeelden van eerdere projecten samengesteld. Hierin zie je de gekozen opties, de afmetingen en natuurlijk de kosten. Zo krijg je een realistisch beeld van wat jouw droomdakkapel zou kunnen kosten.

Standaard dakkapel 4m prijs: €9.249

 • Gevelbekleding: Gladde plaat
 • Vaste ramen: 2x
 • Draai-kiepramen: 2x
 • Kleur: 7016 Antracietgrijs

Kader dakkapel 5m prijs: €11.818

 • Gevelbekleding: Gladde plaat
 • Vaste ramen: 2x
 • Draai-kiepramen: 3x
 • Tussenplaat: 1x
 • Kleur: 7021 Zwartgrijs

Nokverhoging 6m prijs: €24.208

 • Gevelbekleding: Keralit
 • Vaste ramen: 3x
 • Draai-kiepramen: 3x
 • Tussenplaat: 1x
 • Kleur buitenzijde: 7016 Antracietgrijs
 • Kleur kozijnen: 9001 Crémewit
 • Incl. Rolluiken

Traditioneel dakkapel 4m prijs: €9.841

 • Gevelbekleding: Hout
 • Vaste ramen: 2x
 • Draai-kiepramen: 2x
 • Kleur buitenzijde: 7016 Antracietgrijs
 • Kleur kozijn en boei: 9001 Crémewit

6. De prijs van een dakkapel direct berekenen.

Met de Wikodakkapel configuratorkrijg je snel en eenvoudig inzicht in het kostenplaatje. Voer je wensen in, experimenteer met verschillende opties en zie direct wat de kosten zijn. Zo kun je spelen met je budget en zien wat er mogelijk is.

7. Veelgestelde Vragen over Dakkapel Kosten

We begrijpen dat je wellicht nog vragen hebt. Daarom hebben we een sectie met veelgestelde vragen samengesteld waarin we dieper ingaan op zaken als garantie, onderhoudskosten en financieringsopties. Via d

8. Waarom Wiko?

Waarom kiezen zoveel mensen voor Wiko? Omdat we staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en uitmuntende service. Met meer dan 20 jaar ervaring en meer dan 15.000 geplaatste dakkapellen zijn we een vertrouwde naam in de branche. Onze klanten waarderen vooral onze transparantie in kosten en onze toewijding aan vakmanschap.

Een dakkapel is een waardevolle toevoeging aan je woning. Door te investeren in kwaliteit en te kiezen voor een betrouwbare partner als Wiko, zorg je voor een resultaat waar je jarenlang plezier van hebt. Benieuwd naar de kosten van jouw droomdakkapel? Neem contact met ons op of gebruik onze configurator voor een directe prijsindicatie.

Waarom kiezen onze klanten voor WIKO dakkapellen?

15.000+

dakkapellen geplaatst

20

jaar in bedrijf

10

jaar garantie

1

montage in één dag

Vragen?

Heb je onze veelgestelde vragen al gelezen? Neem anders contact met ons op via de mail of telefoon.

Sales Team Wiko

Bereken de kosten van jouw ideale dakkapel direct.

snel een eenvoudig in gebruik

veel variatie mogelijk in jouw dakkapel

direct een reële indicatieprijs.