Voorbereiding plaatsing dakkapel

Om een goede voorbereiding te treffen voor het plaatsen van de dakkapel, vragen wij je vriendelijk om de volgende punten door te nemen en de nodige maatregelen te treffen:

1. Zorg dat het dakvlak leeg is.

Indien er momenteel objecten op of door het dakvlak aanwezig zijn op de plaats waar de dakkapel geïnstalleerd zal worden, is het nodig om deze objecten vóór de installatie dag te laten verwijderen. Het verwijderen van deze objecten moet worden gedaan door erkende installateurs, zodat dit op een verantwoorde wijze gebeurt en je geen aanspraak verliest op garantie. Dit betreft onder andere:

  • Zonnepanelen
  • Airconditioning installaties
  • CV-pijpen

2. Maak de ruimte leeg

Bereid de ruimte voor waar de dakkapel komt:

  • Verplaats meubels naar een andere kamer.
  • Schakel een professional in om leidingwerk voor gas, water en elektriciteitskabels te demonteren of af te sluiten.
  • Verwijder obstakels die de monteurs kunnen hinderen, zoals traphekjes of verborgen leidingwerk.
  • Als er sloopafval op zolder is, geef dit aan zodat onze monteurs kunnen helpen bij verplaatsing of afvoer (meerwerk)
  • Controleer en verplaats tuinobjecten die schade kunnen oplopen, zoals een tuinbank, speelhuisje of fiets.

3. Afdekken en beschermen

Als klant verwachten wij dat je tijdens de installatie van de dakkapel zelf voor bescherming van trappen, vloeren en inboedel zorgt, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een stucloper of PrimaCover. Onze monteurs doen hun best om voorzichtig te werken, maar wij dragen geen aansprakelijkheid voor eventuele (water-)schade.

Overweeg je om de zoldervloer te vervangen? Dan is het raadzaam om dit uit te stellen tot na de installatie om beschadigingen te voorkomen.

4. Asbestinventarisatie

Bij sloopwerk in een woning van voor 1995 is verplicht asbestonderzoek nodig. Als asbest wordt aangetroffen, moet een erkend bedrijf dit verwijderen voordat installatiewerkzaamheden kunnen beginnen.

Beide stappen moeten worden uitgevoerd door een gecertificeerde asbestspecialist om te voldoen aan het Asbestverwijderingsbesluit 2005. Op deze manier beschermen wij onze werknemers tegen dit schadelijke materiaal.

5. Reserveer parkeerplekken

Ons montageteam komt 's ochtends met een grote bus en aanhanger die ongeveer 3 tot 4 parkeerplaatsen innemen. Zorg ervoor dat deze parkeerplaatsen dicht bij het huis beschikbaar zijn. Bij aankomst van de hijskraan zullen de monteurs en de machinist de optimale locatie bepalen. Als er specifieke eisen zijn voor het hijsen, zal Wiko enkele weken van tevoren contact met je opnemen voor aanvullende instructies.

Waarom kiezen onze klanten voor WIKO dakkapellen?

15.000+

dakkapellen geplaatst

20

jaar in bedrijf

10

jaar garantie

1

montage in één dag

Vragen?

Heb je onze veelgestelde vragen al gelezen? Neem anders contact met ons op via de mail of telefoon.

Sales Team Wiko

Bereken de kosten van jouw ideale dakkapel direct.

snel een eenvoudig in gebruik

veel variatie mogelijk in jouw dakkapel

direct een reële indicatieprijs.