Nokverhoging Binnenkant

Nokverhoging

Als je de zolder echt wilt transformeren van opslagruimte naar leefruimte, dan is een nokverhoging een optimale optie. Een nokverhoging creëert extra loop- en staruimte en biedt mogelijkheid voor meerdere nieuwe kamers. Wiko heeft meer dan 20 jaar ervaring in het plaatsen en bouwen van verschillende soorten dak uitbreidingen, waardoor wij een geschikte keuze zijn voor een nokverhoging.

Wat houdt een nokverhoging in?

Bij een nokverhoging wordt de nok (het hoogste punt) van het dak verplaatst en/of verhoogd, waardoor er extra ruimte op zolder ontstaat.

Een enkele nokverhoging, staat ook wel bekend als een eenzijdige nokverhoging. Een dubbelzijdige nokverhoging, wordt ook wel aangeduid als een tweezijdige nokverhoging of dakopbouw. Wiko kent twee soorten nokverhogingen:

Eenzijdige nokverhoging: Het dakvlak wordt aan één kant opgehoogd, waardoor er extra ruimte aan één kant van de zolder ontstaat. Hoe verder de nokbalk wordt verplaatst, hoe meer extra ruimte er gecreëerd wordt.

Dubbelzijdige nokverhoging: De gehele dakconstructie wordt als het ware omhoog getild, waardoor er meer ruimte in de volledige zolder ontstaat.

No items found.

Waarom een nokverhoging?

Een nokverhoging is de beste optie als je de zolder wilt omtoveren tot een beloopbare ruimte met bijna een volledige extra verdieping. De kosten van een nokverhoging liggen gemmideld hoger dan een standaard dakkapel. Echter, deze kosten kunnen worden gezien als een investering in jouw huis, omdat het beloopbare vloeroppervlak aanzienlijk toeneemt, wat de waarde van jouw huis verhoogt.

Nog meer voordelen van een nokverhoging zijn:

Onbenutte ruimte wordt bruikbaar: Veel zolders worden momenteel alleen gebruikt als opslagruimte. Met een nokverhoging kun je deze ruimte optimaal benutten en er een functionele en comfortabele leefruimte van maken.

Toename van het woonoppervlak: Met een nokverhoging vergroot je het bruikbare woonoppervlak van jouw woning. Dit resulteert in een aanzienlijke waardestijging van jouw huis.

Extra slaapkamer(s) of kantoorruimte op zolder: Door de extra ruimte die ontstaat met een nokverhoging, kun je de zolder transformeren tot een volwaardige leefruimte met extra slaapkamers of een kantoorruimte.

Bij een nokverhoging van Wiko is het ook mogelijk om:

Een enkelzijdige nokverhoging te combineren met een dakkapel: Voor extra ruimte en lichtinval kan een eenzijdige nokverhoging gecombineerd worden met een dakkapel aan de andere kant van de woning. Door de verhoging van de nok is het mogelijk om de nieuwe dakkapel op een hoger punt van het dak te zetten. Hierdoor ontstaat er binnenin een hoger plafond, wat resulteert in een extra gevoel van ruimtelijkheid op de nieuwe zolder.

Te plaatsen tussen de schoorstenen van de woning: Een nokverhoging wordt meestal geplaatst tussen de bestaande schoorstenen van het huis. Hierdoor ontstaat er een harmonieuze integratie met de bestaande architectuur.

Bestaande dakpannen opnieuw te gebruiken: Bij een nokverhoging kunnen de bestaande dakpannen worden hergebruikt, waardoor het uiterlijk van het dak consistent blijft.

De kosten van een nokverhoging

Om een inschatting van de kosten van een enkelzijdige nokverhoging te maken, raden we aan om gebruik te maken van onze online configurator.

Voor de kosten van een dubbelzijdige nokverhoging kun je rekenen met een verdubbeling van de kosten van een enkelzijdige nokverhoging.

Subsidie mogelijk en vergunning vereist

Het plaatsen van een nokverhoging is een waardevolle investering die jouw woning verbetert en extra leefruimte creëert. In sommige gevallen is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor de installatie van een nokverhoging. Deze subsidie is bedoeld om investeringen in energiebesparing, duurzaamheid en woningverbetering te bevorderen. Ontdek hier de beschikbare opties voor subsidie

Voor een nokverhoging is altijd een vergunning vereist. De gemeente zal beoordelen of de gewenste uitbreiding mogelijk is, op basis van het bestemmingsplan en/of de welstandsnota. Het is verstandig om contact op te nemen met jouw lokale gemeente om de specifieke regelgeving en vereisten met betrekking tot vergunningen voor nokverhogingen te achterhalen. Wiko kan je adviseren en begeleiden bij het vergunningsproces voor het plaatsen van een nokverhoging.

Portfolio WIKO nokverhogingen

1 / 5

Onze modellen

1 / 5

Moderne dakkapel

Kadermodel

Een moderne dakkapel uitgevonden door Wiko. Het kader geeft een unieke uitstraling.

bekijk dit model
Klassieke dakkapel

Klassieke dakkapel

Karakteristieke dakkapel die de details van jouw woning extra benadrukt.

bekijk dit model
Standaard Wiko dakkapel

Standaard dakkapel

Meestvoorkomende vormgeving van een dakkapel. Echter vol estitische details en geheel onderhoudsvrij.

bekijk dit model

Waarom kiezen onze klanten voor WIKO dakkapellen?

15.000+

dakkapellen geplaatst

20

jaar in bedrijf

10

jaar garantie

1

montage in één dag

Vragen?

Heb je onze veelgestelde vragen al gelezen? Neem anders contact met ons op via de mail of telefoon.

Sales Team Wiko

Bereken de kosten van jouw ideale dakkapel direct.

snel een eenvoudig in gebruik

veel variatie mogelijk in jouw dakkapel

direct een reële indicatieprijs.