2002

Start WIKO Dakkapellen

Frans, eigenaar van Wiko, vertelt: de oorsprong van de naam WIKO ligt bij mijn ouders, Wim en Ineke Koetse. Wim Koetse sr. beheerde vroeger een glas- en verfhandel in Hengelo genaamd "WIKO glas en verf". In 2002 zijn we gestart met de productie en installatie van dakkapellen. Vanaf het begin lag de nadruk op prefab dakkapellen die goed bij de woningen passen. Aangezien de naam Wiko al enige bekendheid genoot in de regio, kozen we die naam voor ons bedrijf.

2007

Groei naar 10 dakkapellen in de week

In ons eerste jaar begonnen we met 12 dakkapellen, en dat aantal groeide gestaag naar 25, vervolgens 38 en verder. In het begin was het productieteam dat de dakkapellen maakte ook het montageteam dat ze plaatsten. Rond 2010 begonnen we met het vormen van aparte productie- en montageteams. Tegen 2017 produceerden en plaatsten we ongeveer 10 dakkapellen per week, wat neerkomt op 2 volledige montageploegen die dagelijks beide een dakkapel installeren.

2009

Verhuizing naar Josink Esweg

Sinds het begin is er sprake geweest van een gestage en voortdurende groei. In 2009 hebben we een bedrijfshal aan de Josink Esweg in Enschede gebouwd, en deze is in 2018 uitgebreid met een grotere productiehal om aan de groeiende vraag naar prefab dakkapellen te kunnen voldoen.

2019

Oprichting van Wiko West

Vanwege een toenemend aantal aanvragen uit het westen van Nederland besloten we om een extra vestiging te openen. In 2019 hebben we Wiko Dakkapellen West geopend, met een eigen kantoor en productiehal in Uitgeest. Dit bleek een waardevolle toevoeging te zijn, gezien de gestage en voortdurende groei.

2021

Verhuizing van Wiko West

Al binnen 1,5 jaar bereikten we een wekelijkse productie van dakkapellen die de capaciteit van onze productiehal in Uitgeest overstegen. Daarom zijn we verhuisd naar een ruimere locatie in Wormerveer, waar we ruimte hebben om te blijven groeien. Vanuit Wormerveer bedienen we nu het westen en midden van Nederland. We nodigen onze klanten graag uit voor een rondleiding in onze productiehal, zodat ze het proces en de materialen van dichtbij kunnen zien.

2021

Start bouw nieuwe fabriek & kantoorlocatie Josink Maatweg

De locatie aan de Josink Esweg werd te klein voor Wiko. De parkeerplaats stond steeds voller met dakkapellen die geplaatst gingen worden. 100 meter verderop was echter nog een stuk grond vrij waar Wiko een nieuwe hal op kon gaan bouwen.  In 2021 werd er gestart met de bouw van deze geheel nieuwe fabriekshal + kantoorlocatie in Enschede.

2023

In gebruik name nieuwe locatie Josink Maatweg.

In 2023 werd de nieuwe fabriek + kantoorlocatie van Wiko in gebruik genomen. Dit resulteerde in een nog efficientere manier van werken en betere samenwerking tussen kantoor en fabriek. Eindelijk was er ook genoeg ruimte om de dakkapellen die geplaatst zouden worden een goede plek te kunnen geven.

Waarom kiezen onze klanten voor WIKO dakkapellen?

15.000+

dakkapellen geplaatst

20

jaar in bedrijf

10

jaar garantie

1

montage in één dag

Vragen?

Heb je onze veelgestelde vragen al gelezen? Neem anders contact met ons op via de mail of telefoon.

Sales Team Wiko

Bereken de kosten van jouw ideale dakkapel direct.

snel een eenvoudig in gebruik

veel variatie mogelijk in jouw dakkapel

direct een reële indicatieprijs.